Nyheter

2023-05-11

MxA/CRP från Boditech

Boditech Med, fortsätter att utmana med att differentiera virala och bakteriella infektioner, mer exakt och mer effektivt. MxA/CRP-testet är utformat som ett combo-test för att med unik teknologi upptäcka en mycket känslig virusspecifik markör. MxA-nivån ökar mer signifikant vid en virusinfektion än vid bakterieinfektion.

2023-04-06

Glad Påsk!

Vi önskar er alla en underbar påsk med sköna dagar i härligt sällskap. 🐣🐇🐥

2023-03-29

Ny leverantör, Gencurix

Vi är glada att kunne berätta om vår nya leverantör Gencurix, ett företag som är aktivt inom molekylär patologi. Deras produkter är baserade på ddPCR och används ofta inom cancerdiagnostiken, här finner du bland annat tester för POLE, EGFR och KRAS.

 

2023-02-28

AD/PD 2023

Vi ser fram emot att träffa er den 28 mars-1 April i Stressmarq’s monter # 23, på svenska mässan i Göteborg.

StressMarq har blivit marknadsledare inom utveckling och kommersialisering av en rad fibrillerade och oligomera proteinpreparat för användning i neurodegenerativ sjukdomsforskning, inklusive proteiner som alfasynuklein, tau, amyloid beta, SOD1 och TTR.

2023-02-15

Ny leverantör, Panpath

Vi har glädjen att kunna presentera en ny leverantör med en omfattande produktportfölj inom patologi, molekylärbiologi och forskning. PanPath är ett företag från Nederländerna med en stor erfarenhet av diagnostik för cancerrelaterade genetiska markörer, ofta genom FISH/ISH för utmanande provmaterial som FFPE och vätskebaserad cytologi.

 

 

2023-01-31

Histamine elimination ratio (HERO)

Immundiagnostik lanserar en kvantitativ metod för Histamin eliminering i serum!

Detta test är ett nytt värdefullt tillskott till bestämningen av DAO och histamin och hjälper till att skilja mellan DAO-inhibition (t.ex. på grund av mediciner eller alkohol) och DAO-brist (t.ex. på grund av IBD, cancer, malabsorbtion eller allergi). Broschyren kan laddas ner här.

2023-01-20

Utställningar 2023

Nu är vinterns och vårens samlade utställningar och möten uppdaterade, du finner dem lättast under Aktuellt/Utställningar.

 

2022-12-21

God Jul och Gott Nytt År

 

2022-10-13

XboXLab på Equalis PNA-dagar

Flexibel, personlig, professionell - och starka! 😁

Nu deltar vi på Equlis PNA-dagar och visar delar av vårt PNA-utbud.

Så kul att vara ute och träffa kunder igen!

 

2022-04-10

Virotech + NovaTec = GSD

Produktlinjerna Virotech och NovaTec ingår nu i Gold Standard Diagnostics Europe och kan erbjudas genom XboXLab.

Förutom ett omfattande utbud med ELISAkit och immunoblots inom diagnostik för infektionssjukdomar finner vi även molekylärbiologiska kit.

2022-04-01

Välkommen Raged!

 

Nu utökar vi vårt säljteam och är glada att kunna välkomna Raged El-Ali in i vår grupp.
Raged är biomedicinsk analytiker och har sin bakgrund inom både klinisk diagnostik och forskning, med tyngdpunkt på mikrobiologi och molekylärbiologi.

2022-03-14

Stressmarq utökar utbudet

Stressmarq utökar med Amyloid Beta Monomerer, Oligomerer och Pre-formed Fibriller (PFFs).

Vår leverantör StressMarq utökar sitt produktutbud för forskning inom neurodegenerativa sjukdomar och erbjuder nu Amyloid Beta Monomerer, Oligomerer och Pre-formed Fibriller (PFFs).

Du kan läsa mer om detta här samt i denna broschyr.

 

2022-02-19

Nyhet COVID19 behandling

suPAR-styrd Kineretbehandling av COVID-19 är nu godkänd av EMA!

SuPAR-mätt Kineret®-behandling är godkänd av den europeiska läkemedelsmyndigheten i hela EU för covid-19 hos vuxna patienter med lunginflammation som kräver extra syre och som riskerar att utveckla allvarlig andningssvikt. Administrering av behandlingsprotokollet bestäms genom att mäta suPAR-nivåer, vilket måste resultera i minst 6 ng per ml före initiering.

Kineret® är ett immunsuppressivt läkemedel. Det är för närvarande godkänt i EU för behandling av olika inflammatoriska tillstånd. Hos patienter med covid-19 anses läkemedlet minska inflammationen i samband med covid-19 och därmed minska skador på de nedre luftvägarna, vilket förhindrar utveckling av allvarlig andningssvikt.

EMA          Studiepresentation
2022-01-17

Vår, ljus och härliga möten

 

Årets kalender börjar nu fyllas på med möten och utställningar, fyllda med förhoppningar, optimism och energi. Vi hoppas att situationen i vår åter tillåter oss att träffas för möten och diskussioner.

Gå gärna in under fliken "Utställningar för att se var ni kan träffa oss härnäst.

2021-12-21

God Jul och Gott Nytt År!

XboXLab vill önska er alla en God Jul och Gott Nytt År.

Vi vill tacka för året som gått och önskar er ett bra 2022

Med bästa hälsningar

Från oss alla till er alla

 

2021-11-04

Vi söker en till kollega!

XboXLab är sedan ett par år tillbaka ett växande företag inom MedTech-branchen. Vi är aktiva inom de flesta laboratoriedisciplinerna och antar gärna utmaningar med nya spännande produkter och projekt. Vi expanderar nu i Sverige och är i behov av en till kollega.

Vill du arbeta med försäljning, ha kvalitet och service i fokus samtidigt som du hjälper och stöttar våra kunder? Då kan XboXLab vara rätt framtid för dig.

Du utgår från ditt hemmakontor och kommer att arbeta i stort eget ansvar och med starkt stöd från dina kollegor. Du kommer självständigt att ansvara för direktkontakt med både globala leverantörer och med slutkunderna – hela försäljningskedjan. Vi söker dig som är nyfiken och positiv, som är uthållig och har ett starkt driv. Du tycker om människor och personliga möten, kan kombinera flexibilitet med struktur och du får energi av utveckling och nöjda kunder.

Vi ser fram emot att du kontaktar oss på mail lisa.gustafsson@xboxlab.se för fortsatt samtal senast 15:e december 2021.

2021-10-15

Biologiska läkemedelskoncentrationer patientnära!

 

XboXLab startar distribution av ProciseDx, ett bioteknikföretag från San Diego som lanserar en ny generation av patientnära instrument och tillhörande analyser. Med homogen TR-FRET teknologi får man resultat på 2–5 minuter med hög labkvalitet. Dem första analyserna man lanserar är Biologiska läkemedelskoncentrationer för Infliximab och Adalimumab samt Kalprotektin.

2021-10-06

Gluten Immunogena Peptider (GIP) från BIOMEDAL

XboXLab startar distribution av Biomedal, ett bioteknikföretag som grundades år 2000. Biomedal har utvecklat en unik icke-invasiv teknik för att avgöra om glutenfria dieter följs av celiaki-patienter genom att bestämma Gluten Immunogena Peptider (GIP) i faeces och urinprov. Dessa produkter är avsedda för både professionellt bruk och för hemmabruk.  

Broschyr            Video

2021-09-28

Digital Realtids-PCR

Optolane lanserar nästa generations digitala PCR-lösning LOAA, ett mycket kompakt, snabbt  och lättarbetat system som tydligt sätter en ny standard. Med sensorbaserade kassetter för 20K partitionering får du exakta, absoluta och reproducerbara resultat. Kassetter för 9 targets öppnar upp för syndromisk testning som Respi, Gastro, Sepsis etc. Genetiska test som BCR/ABL ligger i pipeline. Med "load and go" på någon minut har du dina resultat färdiga inom 1,5 timme.

Är du intresserad av viral load och kvantifiering av RNA, cDNA, gDNA? Jobbar du med NGS library validering, liquid biopsier/exosomer? Då är LOAA säkert någonting för dig.

Se gärna arbetsflödet med LOAA i denna demo. Vill du veta mer om digitalPCR? Läs här

2021-09-14

Diabetesforskning IBL

Ny publikation - ANGPTL8 och glykolipidmetabolism vid diabetes

IBL's Human ANGPTL 3,4,8 ELISA Kit och deras lipoproteinprofilanalys med GP-HPLC (LipoSEARCH®) användes nyligen i en studie för utvärdering av lipid- och glukosmetabolismmarkörer i blod, samt dess association till lipidmetabolism hos 84 sjukhuspatienter med diabetes. (publikation)

Utfallet visade signifikant positiva korrelationer mellan ANGPTL 3, 4, 8 och respektive TG, HDL-C samt TG och små täta LDL-C (%). Läs mer

Reagenser och analysmetod som används: ANGPTL3 ANGPTL4 ANGPTL8 LipoSEARCH®

2021-09-06

Ansh Labs Glucagon ELISA har nu blivit FDA godkänd!

 

AnshLabs Glugacon ELISA med utmärkt känslighet, specificitet och utan extraktionssteg är som första ELISA metod nu FDA godkänd på den amerikanska marknaden.

 

Funktioner och fördelar:

Specifik (Glucagon(1-29) ingen korsreaktion till Glicentin, Oxyntomodulin, GLP-1, GLP-2 eller GRPP)
Hög Känslighet (0,7 pmol/L)
Brett mätområde (2,1-94,2 pmol/L)
Snabb (2,5 timmes inkubering i rumstemperatur)
Låg provvolym (50 µL)
Enkelhantering (Ingen extraktion eller speciella provtagningsrör krävs)

 

Glucagon poster       Glucagon Whitepaper      IFU Glucagon CE

2021-08-30

VIROGATES OCH SUPARNOSTIC® - I SAMARBETE MED XBOXLAB

Det danska företaget ViroGates och XboXLab har tecknat ett distributörsavtal för suPARnostic® -produkter i Sverige, Finland och Norge. suPARnostic® -produkter mäter koncentrationen av SuPAR (lösligt uPAR) i blodomloppet. SuPAR är en markör för immunaktivering som korrelerar med graden av inflammation, sjukdomsbilden och risken för dödlighet, oavsett patogen, i både kroniska och akuta sjukdomstillstånd. SuPAR är ett mycket kraftfullt prognostiskt verktyg t.ex. i triageklassificeringen av akutpatienter och till stöd för beslutet om patientutskrivning.

Mer information om produkterna på ViroGates webbplats.   Video om suPAR

2021-08-25

BIOHIT HEALTH CARE LANSERAR GASTROPANEL® QUICK TEST

 

Biohit lanserar nya GastroPanel® quick test som nu är CE-märkt för plasmaprover och är tillgänglig på marknaden! GastroPanel® quick test är vidareutvecklingen av den unika Biohit GastroPanel undersökningen. Snabbtest från GastroPanel möjliggör snabb diagnos och screening för Helicobacter pylori, atrofisk gastrit med relaterade risker samt hög syraproduktion i magen hos symtomatiska och asymptomatiska patienter.

Se dem senaste forskningsnyheterna om GastroPanelens biomarkörer:

  1. The usefulness of Biohit GastroPanel® biomarkers in diagnosis of atrophic gastritis confirmed in a multicenter study in France.
  2. A study from Italy confirms: Low levels of G-17 biomarker of the Biohit GastroPanel® test predict the risk of esophagitis and esophageal reflux disease (GERD).
  3. Biohit GastroPanel® test was studied clinically in patients with autoimmune disease.

GastroPanel quick test broschyr       GastroPanel video på Biohit’s YouTube kanal

2021-06-16

IMMUNDIAGNOSTIK LANSERAR TURBIDIMETRISKA METODER FÖR KALPROTEKTIN, PANKREAS ELASTAS OCH HEMOGLOBIN I FEACES!

Till vår glädje släpper vår leverantör ImmunDiagnostik sina tre första turbidimetriska analyser.

IDK® TurbiPEL® (pankreas elastas), IDK® TurbiFIT® (hemoglobin i feaces) och IDK® TurbiCAL (kalprotectin). Till dessa analyser släpps även IDK® TurbiTUBE® (färdigfyllda extraktionsrör).

Ladda ner broschyren

2021-04-20

Vi kan erbjuda kit för HIT-antikroppsdetektion från Immucor

PF4 Enhanced assay och PF4 IgG assay är kvantitativa kit i ELISA format. Kiten är utformade för att detektera antikroppar reaktiva med trombocytfaktor 4 (PF4). Immucor erbjuder mycket känsliga och flexibla kit med olika alternativ för att detektera IgG/A/M eller endast IgG-antikroppar.

Vid vaccination för att förhindra Covid-19 har koppling setts mellan olika typer av tromboser, samtidigt med trombocytopeni.  De diagnostiska kiten används i många länder som ett verktyg för upptäcka personer i riskgruppen enligt ovan. 

2021-03-10

Specifika ELISA för aktiviner, Inhibiner och follistatiner

  

Ansh Labs är det enda kommersiella företaget som har välkarakteriserade och optimerade analyser för Activin B, Activin AB, Follistatin Like-3 och Total Inhibin. Vi har också utmärkta Activin A- och Follistatin-analyser som är mycket specifika
och används i nyckelstudier. 

Länk: Activin A ELISA                 Länk: Follistatin ELISA

Ladda ner vår tidigare Endocrine Society postersession om Inhibin, Aktivin och Follistatin

2021-03-30

Glad Påsk!

2021-03-02

penKid, en biomarkör för njurfunktion i realtid!

2020-12-22

 

2020-10-27

XboXLab i Finland / XboXLab laajentaa Suomeen!

Från och med 2020-10-26 har vi glädjen att meddela att XboXLab nu öppnat ett företag i Finland, XboXLab Oy.

Finska kunder får nu den bästa lokala direktsupporten, kontakta oss gärna genom info@xboxlab.fi.

Varmt välkommen till XboXLab-familjen, vår VD i Finland Jussi Kontturi!

 

Iloksemme haluamme ilmoittaa, että uusi sisaryrityksemme XboXLab Oy on aloittanut toimintansa Suomessa 26.10.2020 alkaen.

Suomalaiset asiakkaamme saavat jatkossa parhaan mahdollisen tuen ja palvelun paikallisesti. Ottakaa rohkeasti yhteyttä osoitteella info@xboxlab.fi. 

Lämpimästi tervetuloa XboXLab-perheeseen Jussi Kontturi, toimitusjohtaja, XboXLab Oy!

 

 

 

2020-10-21

Vi växer inom patientnära analyser!

 

 

 

 

 

XboXLab expanderar

Från och med början av oktober 2020 inkluderades Medic24 och dess produktutbud in i XboXLab. Dessa produkter kan nu beställas direkt från oss i Sverige genom order@xboxlab.se och i Norge genom ordernorge@xboxlab.no.

Vi kan erbjuda produkter från bland andra ELITech, Boditech, EKF, Macharey-Nagel med flera.

 

2020-08-19

Ny hemsida!

 

 

 

Nu händer det...

Äntligen kan vi presentera vår nya hemsida! Vi har under en tid arbetat för att modernisera hemsidan och göra den tydligare och enklare för er att navigera i. Hoppas att ni är lika nöjda som vi är.

 

2020-08-19

iFlash 1800

Klicka här för att se videon

Under våren/sommaren 2020 har 7 stycken instrument iFlash 1800 från YHLO installerats i Sverige, i dagsläget analyseras primärt SARS-CoV-2 antikroppstest på instrumenten. Ytterligare 120 olika analyser erbjuds inom bl a mikrobiologi, klinisk kemi, immunologi  och andra segment.